Zanimljivosti

Biserne ogrlice, vječno u modi

Biserne ogrlice su prava klasika u svijetu mode te su i dan-danas u trendu. Ima onih koji ih mrze, no većina drugih ih obožava. Međutim, mi smatramo da biseri donose otmjenost svakom izgledu i mogu podići na višu razinu ljepotu žene dodajući joj svojstveni sjaj. Postoji mnoštvo slavnih osoba, čiji broj raste, iz raznih uspješnih filmova koje nose biserne ogrlice. Druge se, pak, odlučuju nositi ih za važne događaje ili javna pojavljivanja dokazujući da je ovaj nakit osoban izbor i ne nose ga zbog zahtjeva scenarija. U nastavku donosimo pregled poznatih slučajeva koji se pamte i u kojima su biseri glavni junaci.

Biserne ogrlice iz filmova

Započinjemo s filmom s kraja 50-ih godina, "Šaputanja na jastuku". Radi se o fantastičnoj romantičnoj komediji u kojoj je glavna junakinja Doris Day, moderna žena za svoje vrijeme i koja živi posvećena svome poslu. U filmu se pojavljuje s prekrasnim biserima koji su bili jako moderni za to razdoblje.

Šaputanja na jastuku

Nastavljamo s filmom "Sjever-sjeverozapad", film iz istog razdoblja kao i prethodni s Evom Marie Saint kao glavnom junakinjom. Radi se o kriminalističkom filmu, pravim remek djelom. Na sljedećoj fotografiji možemo primijetiti prekrasnu bisernu ogrlicu koju je nosila u jednoj od glavnih scena.

Sjever-sjeverozapad

Nakon prethodnih, pojavljuje se film "Prozor u dvorište", s briljantnom pričom u kojoj se sva dramatika odigrava u jednoj sobi i dvorištu. Grace Kelly, glavna junakinja koja utjelovljuje ženu iz visokog društva, očarava savršenom bisernom ogrlicom u raznim scenama iz filma. Katkad s jednostavnom bisernom ogrlicom, a katkad sa trostrukom koja joj prekriva cijeli vrat.

Prozor u dvorište

Upravo je Grace Kelly govorila 'I favor pearls on screen and in my private life', što je u potpunosti točno jer slike potvrđuju da je glumica također nosila biserne ogrlice u svom privatnom životu.

Biseri, junaci glavnih evenata

Nastavljamo sa slikama slavnih žena koje su nosile biserne ogrlice za razna događanja te su doprinosile trendovima. Jedan eklatantan primjer je Jacqueline Kennedy, žena izrazito elegantna i sofisticirana koja je obožavala bisere.

Jacqueline Kennedy

Biserni ne mogu izostati iz kraljevskog nakita. Princeza Diana nosila je danonoćno biserne ogrlice, te je u svojem zadnjem javnom pojavljivanju, prije nego što je poginula, nosila jedne. Uvijek kada se pojavljuju njene fotografije možemo opaziti kako je vječito nosila pa čak i jedanaestorostruke biserne ogrlice.

Princeza Diana

Standardi ljepote se neprestano mijenjaju, ali Marilyn Monroe i dalje prevladava kao njihova paradigma. Prošla su desetljeća od njezine tragične smrti, ali želja mnogih da odišu njezinim šarmom i samopouzdanjem nikada nije jenjavala. Od crvenih usana do svojih zaštitnih platinastih uvojaka, Marilyn Monroe bila je - i još uvijek je - ultimativna ikona i ljepotica koja je imala sklonosti za glamurom koji je postao bezvremenski.

Marilyn Monroe


Kao što ste mogli i primijetiti ovaj nakit je prisutan u svim epohama i nikada ne izlazi iz mode. Što mislite o bisernoj ogrlici kao dodatku izgleda?! Nosili biste je svakodnevno ili samo za iznimna događanja?! Ima onih koji misle da previše opterećuje look. Međutim, vidjevši slike mogli smo zapaziti da se radi o iznimno elegantnim ženama. Da li se slažete s tom mišlju?!